20712

ProjectAppartementen Achter den winkel
LocatieAchter den Winkel te Landgraaf
OpdrachtgeverHestia Groep
ProgrammaNieuwbouw 30 appartementen en stallingsgarage
Ontwerp - uitvoering2007 - 2010
FotografieBruls en Co
Artist impressionBruls en Co

Het stedenbouwkundige plan voorzag op deze plek een markant, herkenbaar gebouw. Het ontwerp spreekt met enkel functionele stijlmiddelen. Opgeplakte stijlfrivoliteiten zijn vermeden. Het ontwerp komt tot stand door een spel van eenduidige massa’s, verhoudingen, materialen en details; en is voor ons gevoel dat mooie representatieve gebouw dat we beoogden. Het straalt een zekere tijdloosheid uit en zal zich hopelijk ook daardoor als duurzaam bewijzen.
Het gebouw is een goed voorbeeld van een ver doorgevoerde technische verduurzaming. Zulks door inzet van een compacte plattegrond, meervoudig grondgebruik (parkeren onder het gebouw), drievoudige beglazing, extra kierdichting, hoogwaardige gevelisolatie (Rc 5m2K/W), vloerverwarming, warmteterugwinning, compacte hoogrendementsketels en voorbereiding voor aardwarmte.

Maastricht 2010