20030

ProjectWijnhoven & Wijnhoven Coiffeurs
LocatieBoschstraat Maastricht
OpdrachtgeverEric en Marcel Wijnhoven
ProgrammaVerbouwing en inrichting kapsalon
Ontwerp - uitvoering2000 - 2000
FotografieArjen Schmitz

De tweelingbroers Eric en Marcel Wijnhoven begonnen circa tien jaar geleden in de Boschstraat in Maastricht met hun eerste kapsalon. Nog steeds is deze zaak het ‘vlaggenschip’ van het bedrijf, dat inmiddels meerdere vestigingen in Limburg heeft. Alle belangrijke meubelcomponenten werden bij de verbouwing in 2002 vernieuwd. De meubels hebben een haast overdreven robuuste uitstraling. Het merendeel is uitgevoerd in naturel ogend staal. Boven de werkvloer hangen vier doorlopende rijen TL-verlichting.

Op subtiele wijze werden de bestaande vertrekken, doorgangen en muren gemanipuleerd, zodat de binnenruimte zich laat lezen als solide eenheid met een vanzelfsprekend en klassiek ritme. Natuurlijk heeft het nieuwe interieur een eigentijdse glans, maar er is bij de verbouwing vooral naar gestreefd om een gevoel van tijdloze zakelijkheid te creëren.

Maastricht 2001