20110

ProjectWijnhoven & Wijnhoven Coiffeurs
LocatieHaspelsestraat Sittard
OpdrachtgeverEric en Marcel Wijnhoven
ProgrammaVerbouwing en inrichting kapsalon
Ontwerp - uitvoering2002 - 2002
FotografieArjen Schmitz

Deze kapsalon is de tweede in een reeks vestigingen die de broers Wijnhoven in Zuid-Limburg met veel succes hebben opgebouwd. Na het vlaggenschip aan de Boschstraat in Maastricht is ook deze Sittardse vestiging grondig verbouwd. Ook hier werd de ruimte eerst ‘opgeschoond’. Wanden werden glad gepleisterd en afgewerkt met glanslatex. Het systeemplafond werd verwijderd en de op dit plafond liggende installaties werden ‘geësthetiseerd’. Door deze ingrepen werd de ruimte verhoogd en kwam het prachtige betonplafond in het zicht.

Alle meubelcomponenten werden vernieuwd. Ze werden afgeleid van de meubels die al voor de Maastrichtse verbouwing waren ontworpen. Hierdoor is er de aanzet van een huisstijl ontstaan. Ook deze salon oogt na de verbouwing tegelijkertijd ‘warm en zakelijk’, zoals Wijnhoven en Wijnhoven Coiffeurs het graag laat weten.

Maastricht 2003