20321

ProjectWoonstudiocomplex “De hemelse hoek”
LocatieBoschstraat / Achter de Barakken Maastricht
OpdrachtgeverWijnhoven & Wijnhoven Coiffeurs bv
ProgrammaVerbouwing monumentale panden tot 9 studio’s en twee winkelruimten
Ontwerp - uitvoering2003 - 2005
FotografieBruls en Co

In twee naast elkaar gelegen historische panden in de Maastrichtse binnenstad zijn negen appartementen gerealiseerd. De diverse ruimtes verschillen onderling sterk in vorm en omvang. Effen zwarte vloerbedekking brengt een zekere eenheid tussen de afzonderlijke vertrekken tot stand. Wanden en plafonds zijn glanzend wit geschilderd op glad stucwerk. Waar dat gepast was, werd een prachtige oude balk in het zicht gelaten.

Het volume van de nieuwe winkelruimte op de begane grond werd maximaal vergroot door het achterpand eraan toe te voegen.

Voor de hardstenen omkleding van de winkelpui hebben we een freespatroon met een horizontaal reliëf ontwikkeld. De expressieve kozijnen zijn samengesteld uit hout (voor het binnenframe van de deur) en aluminium. Het lijkt duidelijk afleesbaar hoe de kozijnen zijn samengesteld. Er wordt met standaard profielen en bouten een plastisch assemblagespel gespeelt. Het plezier van het bedenken en maken straalt ervan af.

Maastricht 2005