98014

Project“De lege winkel”
LocatieEinderstraat Kerkrade
OpdrachtgeverBuck Kantoorbenodigdheden
ProgrammaVerbouwing gevel en winkelinterieur
Ontwerp - uitvoering1998 - 1998
FotografieArjen Schmitz

De inrichting van deze winkel in kantoorbenodigdheden is gerealiseerd in een half ondergronds gelegen kelder. Hiermee ging een forse metamorfose van het gehele pand gepaard. Zo werd een nieuwe winkelpui gebouwd en de bestaande gevel gedeeltelijk gepleisterd. Binnen werd een brede, uitnodigende trappartij naar de nieuwe winkelruimte aangelegd.

Met veel zorg werden het interieur en de meubels tot in detail uitgewerkt, als ware het een maatkostuum. Niettemin wordt het specifieke van het ontwerp overstegen. Door het ontwikkelde concept van ruimtelijkheid, de gekozen materialen en de gebouwde meubelcomponenten, zoals de toonbank en kasten, heeft dit interieur de kwaliteiten van een prototype: ‘De Lege Winkel’.

Maastricht 2000