20731

ProjectKantoor Deloitte
LocatieMaastricht Aachen airport
OpdrachtgeverDeloitte en Touche
ProgrammaInrichting van 5.500 m2 semi-flexkantoor
Ontwerp - uitvoering2007 - 2009
Artist impressionBruls en Co

De Deloitte organisatie wil een mix van vaste en flexibele werkplekken gerealiseerd zien in deze nieuwe regiovestiging. Ook wil deze gebruiker een mix van kamers en open werkplekken. Deze huisvestingsvariant realiseren wij sinds een aantal jaren wel vaker voor organisaties, omdat men enerzijds de belevings- en functioneringsvoordelen van een fysiek open werkomgeving onderkent, zonder dat men (al) toe is aan het 100% flexwerk.

Aldus hebben we een prototypische werkverdieping met de organisatie ontwikkeld die maximaal aan dit verlangen voldoet. In het midden worden flexibel bruikbare werkentiteiten gebouwd van verschillende aard. Aan de gevel worden alternerend dichte kantoren (met een glaswand naar de middenzone) en domeinen met open werkplekken gerealiseerd.

Uniek voor deze organisatie is ook het concept van de inrichting van de begane grond. Hier wordt rond een “helpdesk” een grand café uitgewerkt, dat gedurende de gehele dag het bruisend hart van het kantoor wil zijn. Dit grand café staat ter beschikking als restaurant gedurende de middagpauze. Buiten dat moment wordt deze ruimte gebruikt als overleg- en informeel vergaderdomein. Hiertoe zijn o.a. ruimte afbakenende meubels ontwikkeld.
Naast deze ruimte ligt een multi inzetbaar voordrachtdomein. Deze kamers kunnen voor een veelvoud van gebruik worden ingericht, door gebruik van gordijnen en mobiele scheidingswanden. Er wordt vergaderd en geluncht, en er worden voordrachten in theateropstelling gegeven.

Iets verder verscholen op deze begane grond ligt het afgebakende vergaderdomein met overlegkamers in verschillende omvang.

Er is een speciale open trap voorzien naar de eerste verdieping, waar vooral aanlandwerkplekken worden gerealiseerd, die in direct contact staan met het grand café.

Naast een aantal neutrale meubelzones die helemaal wit zijn uitgewerkt wordt de sfeer vooral bepaald door beeldbepalende natuurlijke materialen. Zo wil de begane grond zakelijk en warm tegelijk voelen.