top of page
the black

programma.........

projectnummer...

locatie.................

opdrachtgever....

fotografie............

renovatie en uitbreiding privéwoning en tuin

1719 (ontwerp in 2017)

Maastricht, NL

familie Bivert

Leon Abraas

We verbouwden een bestaand huisje en de achterliggende schuur tot deze zwartkleurige abstracte oervorm van een huis, met alleen gestraald glas tussen de badkuip en het trottoir. Als in een soort van mini-stadje vloeien alle verblijfsplekken en ruimteafbakeningen ogenschijnlijk zonder dominante ruimtelijke hiërarchie door de bouwvolumes en de ommuurde stadstuin. Het lijkt op een spontaan gegroeid geheel van pleinen en straten. De ad hoc ruimtelijke structuur en de verscheidenheid aan sferen wil vrijelijk gebruik uitlokken; net zoals onze stad dat doet.

We converted an existing building and the shed behind it into this black-coloured abstract archetype of a house, with only blasted glass between the bathtub and the public sidewalk. All places to stay and their spatial demarcations, flow through the building volumes and the walled city garden, apparently without a structuring hierarchy. This ad hoc spatial non-structure and the variety of atmospheres they each provide, will invite and provoke free use; just like in a city.

bottom of page